Hur mycket kilowatt drar ett spabad?

INTE SÅ DYRT SOM DU KANSKE TROR

Dem senaste tidens rapportering kring energislukande spabad behöver vidgas. Dalaspa har granskat en rad modeller i sortimentet och funnit svaret. Bra isolering gör skillnad. Leverantörerna som Dalaspa noggrant har valt ut klassas alla i den bättre energiklassen. Snittförbrukningen vi får fram är 300 kWh

Dalaspas närvaro i dalafjällen har gjort att vi valt leverantörer med omsorg. Leverantörer som kan isolera produkterna bäst. Isolering som ska klara riktigt kalla fjällförhållanden. Vilket nu resulterar i att våra kunder inte drabbas lika hårt av att nyttja sina underbara produkter trots ett läge där priserna på el stiger.

När vi testar och kollar på våra modeller så finner vi att ett spabad från Dalaspa förbrukar ca 300 kWh på en månad

Dala-el-fond från Dalakraft hade i augusti ett pris per kWh på 166 öre inkl. moms. September 212 öre inkl. moms. Vilket ger oss en kostnad på ca 600kr för ett spabad som är igång och nyttjas under september.

Med facit i hand så ser vi att det inte är så fasligt dyrt att äga ett spabad.

Hur har vi räknat: kWh förbrukningen är en uppskattning och kan variera beroende på användning, temperatur och väderlek. Siffrorna som anges förutsätter “normalt användande”, med normalt användande menas 38°C för spabad och 31,5 °C för swimspa, med badande 2 ggr i veckan i 45 minuter.