Att tänka på

Bestäm en bra plats

Du har säkerligen redan detta klart långt innan ni kontaktar oss för rådfrågning. Men ett enkelt tips är att placera spabadet så nära huset som möjligt. Vilket ger mera spontana bad framför allt under vinter halvåret. Närheten till vattenslangen kan också vara ett tips så det underlättar vid byte av vattnet.

Underlaget

Ditt spabad måste placeras på en plan hård yta. Som klarar vikten av badet. Trädäck, marksten, singelsten är vanliga underlag. Om den ska stå på gräsmattan så måste det placeras singelsten först. Lägg gärna en markisoleringsskiva så minskar ni energiförbrukningen ytterligare ett snäpp. Våra bad går enkelt att bygga in och ner i altaner. En fördel med detta är att steget i och ur förenklas. Men tänk på att badet måste vara lättillgängligt vid eventuella servicebesök av tekniker.

Installation

Vi levererar alla våra bad med förberedelse för 3-faskoppling. Tänk på att man alltid installerar med en egen jordfelsbrytare. Installera alltid med behörig elektriker. Vi förmedlar en kunniga elektriker om ni önskar. Fyll alltid upp badet innan start och använd trädgårdsslangen för påfyllning av vatten. Fyll på genom filterboxen först. Tänk på att badet värmer ca 2 grader i timmen och vatten under 7,5 grader kommer utlösa ett inbyggt frostskydd vilket betyder att alla pumpar kör igång samtidigt för att vattnet ska cirkulera och undvika att bli stillastående och på så sätt expandera om det fryser. Ladda din klorflottör med 3-4 klortabbs och ställ in flottören på längsta nivå. Vänta sedan tills badet har uppnått önskar temperatur. Hoppa sedan i vattnet och njut.