Frågor

Tål baden riktig kall kyla?

  • Ja, Alla bad är extra isolerade för att klara av vårat klimat. Alla rör har till och med tilläggsisolering. Locket som levereras är 10cm tjock och isolerar så badet håller värmen riktigt bra. Det finns också en isolering som heter Xtreme Winter då är det extra av allt och locket är 15cm

Kommer elräkningen att skjuta i höjden när jag installerar mitt spabad?

  • Nej. Ca 200:- till 500:- i månaden vid normalt bruk, beroende på vilket isoleringspaket ni väljer.

Hur ofta måste jag byta vatten i badet?

  • Allt beror på hur mycket du använder det. Men vi rekommenderar att ni alltid tar en dusch innan så håller sig vattnet fräschare längre.

Kan jag byta vatten mitt i vintern?

  • Ja.

Hur ofta måste jag byta filter?

– Ca 2 gånger per år. Där emellan kan det vara bra att tvätta filtret. Finns olika alternativ till detta. Fråga oss så berättar vi mer.

Används Infraröd bastu på vanlig 220V stickkontakt?

  • Ja.

Hur bygger man ihop en Infraröd bastu?

  • Jätte enkelt process. Man behöver inga spikar eller skruvar. Du sätter enkelt ihop bastun utifrån en ritning vi skickar med. 4 väggar som ställs mot varandra och fästes med ett klickstystem. Allt är fördraget och förberett. Bara att pussla ihop.

Hur byter man vatten?

Det finns alltså en självtömnings ventil nertill på alla spabad. Det följer också med en koppling (hane) så ni kan ansluta er trädgårdsland till er (hona) sedan leda vattnet dit ni vill och tömma med hjälp av självtryck… Ventilen ska vridas moturs samtidigt som ni drar ventilen utåt. Ni söker efter ett läge där ventilen följer med ut. När ventilen är helt utdragen så flödar inget vatten i detta läge kan ni då byta “locket” mot hanen. Tryck sedan in ventilen till häften. Nu flödar vattnet. Var noga med att trycka in ventilen helt i det stängda läget för att undvika frostskador.